...hos "Hjemmekino"

Ansvarlig for arrangementet: Roger
Kursmål: Plassering av høyttaler og kalibrering av sub(ber).
Sted: Hjemmekino sine lokaler, Østre Akerv. 22, Oslo (21.11.2009 kl.13:00-19:00)
Tilstede: Knut, Roger, Jan, Jan P., Ole, Torfinn, og 3 gjester.


Inntrykk fra Roger
:
Ett stort takk til Flageborg o Roko som gjenomførde en meget interessant og fremforallt lærerik dag. Vi startet med en gjenomgang med oppstilling/plassering av HT mtp optimal sweetspot/ holografi mm må vel nesten oppleves før høre vad ulike/feil plassering før mye to-inn gjør med lydbildet. Sen en kort kaffe pause, sen over til sub kalibrering dette er vel noe disse herrer virkelig kan Blunker, med medbragt
måle utstyr mic og en equlizer? så kjøres sinus toner til hjelp av kalibrering, ska inte gå in før mye på hur dette går til men att du fort hør resultat er sikkert, okalibrerad sub er mildt sagt rein tilfeldighet, dømt att misslyckas.
Tilslutt fikk vi en demo av surround opplevelse i en referense kino Gliser musik bluray med Michael Bubble og Josh Groban bla smørigt værre!!! men endå inponerede opplevelse, sen noen action klipp med Bolt og en karl som fikk clintan og fremstå som
en riktig tøffel, Hitman var det kanske, på referense vol -0db tryckte dette noe så in Helvete. Utsyr som blev brukt var swans HT husker ikke mod men nest største, subber var 2st SVS PB13 ultra, har sikkert glemt noe men det får noen andre fylle på med. Takk enn en gang før en fin dag, bilder kommer senere.
/Roger
 Inntrykk fra Jan:
Selv om dette ikke omhandlet vinyl var det meget interessant og lærerikt - selv for en ihuga antisurround-kverulant/gammel grinebiter som tror han vet det meste!!

Usedvanlig trivelig gjeng og meget kompetent foredragsholder.  Suverent å kunne samles på "nøytral" grunn med slike fasiliteter. Kan benyttes til andre emner også; vi fikk tilbud om å komme med innspill til ev. nye møter på nyåret.  Meget anbefalelsesverdig.

All ære til Cash (Roger) for initiativ!