Fotoalbum

(27.03.2011)

J E G   E R   H E L D I G
og blir hentet. I bilen lukter det Svensk! En svenske henter meg i en annen svenskes bil. Selvsagt er det en Volvo. En Volvo med skinnseter! Den tilhører Mikke. Roger er opplagt. Jeg kjenner at dette kan bli en flott ettermiddag/kveld. Det ble det også. Warm-up i den lille musikksuiten. Praten sitter løst. Mikke som vi traff i Gøteborg sist sommer hadde tatt turen over fra Stockholm. Dette var knalltøft! 


V I  S K L I R:
gjennom noen kriker og kroker i Casa Cash/Roger. Der blinker fem riaa'er i oppsettet og ingen av oss kan vente med å sette i gang. En Adyton Chorus Signatur RIAA starter ballet, etterfulgt av kraftig fabrikkoppgradert RIAA fra PS Audio. Musikken slår oss bryskassa og vi er i gang. -RIKTIG i gang vil jeg si. Rogers egen ASR mini basis Exlusive MkII spiller samme referanselåten inntil EAR 324 overtar regien. Vi er pumpet med inntrykk og trenger pause. Tid for MATprat. 

V I   S N I R K L E R:
oss samme vei tilbake til lille-suiten. Der står en nydelig Luxman med de første 8w i klasse A som holder orden på mat-lyden vår. Roger har hørt på alle våre advarsler om Surströmming. Roger hadde laget pølse-filét til oss med full pakke av alt som finnes av schweedish staffasje!  Ronny's senap på tube var definitivt en ny høydare - ihvertfall for meg. 

V I   F O R T S E T T E R
med EAR 324 før NLE 20 lar musikken flyte påny i rommet. Tja, hører vi forskjell på noe av disse? Ja, definitivt, men for egen del virket forskjellene å være mindre enn hva jeg hadde trodd i forkant. Selvfølgelig klarer jeg ikke å la vær å kommentere at det er resten av anlegget som ikke holder mål. Humoren er ihvertfall tilstede.   Å skille ut forskjellene i hva jeg hører i en slik setting, og i løpet av kort tid, kvalifiserer neppe til noen troverdig doktoravhandling. Allikevel, registrerte jeg at Adyton, ASR og EAR hadde mange likhetstrekk - kontrollert og en tanke analytisk. PS Audio ble oppfattet som enda en tanke mer analytisk og noe mer pågående og frempå i toppen. NLE 20 uttrykte både god pondus og kroppslig fylde, men kanskje med noe mindre kontroll når alle mann i "Talk Talk" trykker til i partier hvor mye skjer samtidig.

Med takknemlig hilsen fra 
Jan P.


(27.03.2011)
Ett herligt repotage som vanligt Jan  Får også passe på og takke allesammen før igår, en veldigt trivelig dag/kveld. Fikk ej tatt noen bilder denne gangen hade fullt opp og bytte riaa og sprenge pølser!

Som Jan sier så var forskjellene mindre enn ventet, men de er der klart også, trenger også mer tid til lytting enn det vi fikk igår, lyttet en del på PS audio på fredagen så den hade jag hørt litt mer, Asr og Ps audio er vel lengst ifra hverandre, Asr litt rundere i spillestil med kraftfull dynamikk og PS neutralere og punchig bas. Ear var litt mer i Asr gata men litt mer spiss kvaliteter syns jeg. NLE var nog den som stakk ut mest i positiv rettning, Ett stort opløst lydbilde og god fyldihet. Adyton rakk vi såvidt og høre på, då tyverr Knut måtte reise tidl, men likheter med NLE og EAR.  

Senere kom Øystein til oss rett fra jobb til oss (hyggeligt) Han drog igang div tweak som jeg opplevde som veldigt positive på min ASR, noen spisse pyramider under riaa ryddet opp vesentligt i registren samt att han skiftet noen kabler på motor styringen til Hyper'n. Joda!  Visserligen var det Earth Hour denne kvelden, men har mine tvil 

Takk enda en gang
/Roger


(28.03.2011)
Ang forskjeller kan tilegges, att jeg har nog en fordel med ASR som refesens og godt vant med huslyden. syns heller ikke det var dramatiske forskjeller, men kvelden føre når vi kun konsentrerte oss om ASR/PS Audio var det tydligt lettere og høre att de to er på var sin kant med sin lydsignatur, det har vi også konstatert førr.
Som tidl nemt så syns jeg NLE var den som siden skillde seg mest fra min egen ref. Når ASR blev plassert på Nordost sort kone var det tydligt før meg vad de gjorde med lyden også, en oppryddning med strammere og renere lyd. Men skjønner godt det ikke var veldigt tydligt før noen heller! Litt stress, spille ett spor, lytte! bytte riaa og lytte igen, med noen lytteplasserings bytten i tillegg også, jaja, uansett en morsom og interessant kveld 

Mvh
Roger    


UTSTYR som ble brukt:
- Nottingham Analog Hyperspace/ Phantom B-44/ZYX 4D,
- Chapter Precis 250S, 
- Focal 1037 BE / Velodyne spl-1200 Ultra
- Kabling fra Analysis og Chord.

RIAA'er:
- ASR Mini Basis Exlusive MkII
- PS Audio GCPH
- NLE 20 
- Adyton Chorus
- EAR 324.

REFERANSELÅTEN: Talk Talk's - Happines is easy fra plata "Colour of Spring".