PåskeSNURR 2011

(20.4.2011)

PåskeSNURR 2011!

Heldigvis er nesten alle OVK-harene enten stukket til fjells eller til blå-gule skjærgårder i Harryland.  I begge tilfeller sitter de nok og fryser i singletter og syltynne Nike-shortser med klisterski på beina og sugende på en appelsin uten å oppdage at snøen faktisk er blitt til vann.

To bedrevitende kaster seg uforbeholdent ut i en tatt-på-hælen-invitt fra Thomas - PÅSKESNURR 2011!  Har du bokstavene JAN i navnet, ligger det nokså genetisk tilrette for illusjoner om; women, dinner and free drinks. De to bedrevitende har ikke engang tid til å skrive en PM med de to bokstavene JA (vi kommer), men ringer og skriker i kor at "ja, når kan vi komme?"

Jan henter den andre Jan og krysser Downtown i hasardiøs fart helt til vi passerer grensen inn i Oslo 10 ett eller annet.  Solen er fettstek varm og livet er Paradise Hotel. Store fete kvinnebryster møter oss, vælvende over balkongkantene står de skuelystende i samme øyeblikk som de fremmede kjekkasene fra den rette bydelen entrer Thomas Town. En hjemmebane som senere skulle vise seg å være utslagsgivende for både Thomas og oss gjester.

Inhouse #1 vælver vi rett ned i kjøkkenkroken og venter på at Thomas skal åpne kjøleskapet og plante glass-Cola med sugers og 4,5%'ere på bordet. Så skjedde! -Og jaggu hadde ikke gutten bakt Focciaca. Dere andre OVKere skjønner sikkert ikke bæra av hva dette er, så det får bli Jan & Jan's lille hemmelighet. Steike det smakte godt. Når Thomas slang "to fisk" på bordet fikk vi totalt minaretiske Jesus-følelser og mangla bare kupper'n over hodet.
Jan'erne spiser sjelden fisk. Det visste nok Thomas og serverte olivenbrasserte gourmet-pølser med fjorten ulike sennepstyper og kanskje den mes korrekte merkevare-ketchupen som kan kjøpes i Oslo 10 .

Inhouse #2 ligger selve menighetssalen chez Thomas. Frans Widerberg er byttet ut med radvis av vinyl som leder blikket ugjenkallelig mot et alter av sortlakkerte bokser - The Anlegg! 

Dipolkongen Thomas vet hva han vil ha - og det har han. Det trykkes og foredles watt og signaler fra mange kilogram Dynamic Precision som treffer Jan'erne i spredeform fra Gradientene ...midt i skinkene. CDer og annet digitalt er satt i arresten for kvelden. Vinylen snurres ustanselig fra VPI Scoutmaster med maksimalt av tilbehør: 

Ohio Players/Contradiction
Ella Fitzgerald og Louis Armstrong/ Porgy and Bess
Charles Mingus/ The Clown
Ry Cooder/Paris Texas soundtrack
Mink DeVille/ Where angels fear to tread
Jeff Beck/ Wired
Dave Brubeck/ Take five
Lou Reed/ Magic and loss
Jackson Browne/ Lives in the balance
Frank Zappa/ Studio tan, Apostrophe og The grand Wazoo
Lauryn Hill/ The miseducation of Lauryn Hill
Arne Domnerus & co./ Jazz at the pawn shop
Stein Torleif Bjella/ Vonde visu         
m.fl.

At VPI, NLE, DP og Gradient holder mål, visste vi fra tidligere. - En luftig, organisk dipol-lyd med overraskende bra fundament nedover i oktavregisteret. Lyden smakte himmelsk og stod perfekt i stil til flaskevis med Single Malt. Jan vendte ikke ryggen til Malten før halsen brant, men da var det brått schluss også.

Påskequizzen. ThomaZ er en Zappa-mann tvers igjennom. Påskequizzen måtte jo bli en ultimat test på om ThomaZappa kunne sine saker. Med 10 av de værst tenkelige Zappa-spørsmålene, smalt vi testen i bordet og satte i gang hver for oss. Med premie til de to beste fikk vi ihvertfall kåret en Slukøret taper. Zappa-mannen var det intet å gjøre med. 9 av 10 rette! Vi andre havnet på henholdsvis 6 og 4 rette. At Thomas ikke visste at Jan & Jan hadde avtalt å la Zappa-mannen vinne, får han jo aldri vite allikevel.

Fornøyelig sang vi oss hjem i mørket. Tusen takk for oss Thomas. Vi ringer deg garantert også neste gang du inviterer.

Hilsen Jan P. 


Fra Jan:
Takk for en særs trivelig aften i går,  guttær...  (bortsett fra en dum quiz tatt helt ut av sammengengen Kult Kult)

Thomas, du har virkelig fått butikken på stell!  En estetisk nytelse, hele komposisjonen ved vinduet. Og nå låter det bra  også - dipol bass og luft rundt høytt. er en vinnende oppskrift på troverdig lyd. Enten det spilles Zappa, Jackson Browne eller Arne Domnerius.  And you make a MEAN focaccia, man! Angrer som Behn på at jeg ikke stjal med meg restene....  Høflighet er oppskrytt!

Regner med at Grandfather Bling legger ut en liten rep i OVK web'en

Fortsatt glad påsk til alle stuesitterne i OVK
 Sjokkert Dette var som vanligt en veldigt fin repotasje Grumpy, men den jävla adhd pause musiken kunne du spart deg før
Ellers har jag vært usedvanligt plaget av dine landsmenn denne dagen Grumpy!!!!
"Harry up Harry" farsoten av naturlige harry øssfollinger sprer seg som kreft over
hele berget!!!
Fortsatt en god påsk på er som ikke sitter fengslet i Strømstad

mvh
Roger