Presis kl. 19:00 entrer Roger og undertegnede inn Dipper-døra en kjølig 18. novemberdag. Der er allerede Fosse og KW på plass. KW tjuvstarter grovt med tause dypdykk i platereolene. Hårtustene ser vi kun de få gangene han må opp og trekke et vesentlig magedrag med O2!!!! Fosse står i utgangspartiet ved en pall med flatpakka Rega. Men hånden på pallen ser jeg spørrende på den unge mannen om han allerede har handlet fra seg og er på vei hjem? Eirik i Duet Audio har åpnet dørene til rommet med elektrodene og Fosse kneler høytidelig ved et av de nye tre-alterne til Duet Audio. Med den store massen på plass, blir det straks trengsel i de audiofile hyllene. Der var også svensken. Han RAPPER det eneste eksemplaret av Patricia Barber/Mythologies, rett foran fingertuppene mine. Hadde du lyst på den du også, spør han med svensk flesk-smil og klemmer om den lesbiske Patricia som om hun var det eneste gjenlevende kvinnemenneske. Hadde det ikke vært for at undertegnede kjente eimen av Dipper-pizza fra Dollys Dimple, tror jeg nesten at jeg hadde latt han fått kjenne på løskruttet fra sving-sleiv-armen. Snakk om god start på kvelden!!! 

Vel, dette var opptakten til klubbkvelden hos Big Dipper/Duet Audio - der OAS og OVK var samlet i et omforent fellesskap for anledningen. Vi savnet riktignok noen kjernekarer i begge leire. Allikevel sitter jeg igjen med en oppfatning at vi beit godt fra oss, vi som var der. 

/-Jan P.
KARL SEGLEM (hjemmesiden) entret scenen til et innledende preludium av Andreas. Opptreden i kveld er en del av Ossicles Tour 2010. Vi kan ikke annet enn elske artisten som stiller og gir av seg selv for et begrenset antall publikumere på en kveld som denne. Selveste Buddy-prisvinneren av 2010 - den mest prestisjefylte prisen innen norsk jazz.

Karl følger opp med gode introer om de låtvalgene som spilles. Ta en geitebukk, spis kjøttet, men kast ikke horna! Hva Karl får ut av toner gjennom bukkehornet, er vanskelig å forestille seg før man har hørt det. Dette er særegent, urnorsk, iblandet en signatur fra native asiatiske fjell. Det er knyst stille blant oss som omkranser scenen. Alle ser med egne øyne hvordan Karl tar med seg sjelen inn i "hønnet" og lever i ett med lyden fra marg og bein. Til dere i "Hornalliansen": Dette må være HORN med stor "H" slik horn skal låte i real life - den virkelige referansen ..eller hva?

"The Ornes Song" fra skiva Ossicles beveger nok fler enn meg. Jeg kan se ut av vinduet at enkelte har stoppet opp utenfor. Terje og Parelius ser ut til å være paraliusert de også.

Dette bildet døper jeg "KONTRAST UTEN KOMMENTAR".

Etter høstende applaus - PLATESIGNERING! Fra v. Geir, Andreas og Karl m/døtre.

Den uavhengige Roger plukker skiver med begge hender.

"Parelius", André og KW

Egil og Eivind har plateplukkepause og hviler hendene i brunt glass.

Ole ser etter gamle skatter som er audiofilt reissua. Som nybakt far, stopper han opp et øyeblikk og lar øynene hvile på Sex Pistols...

Terje utviser sjelden beskjedenhet når han grafser i hardcore hyllene.

Inne hos Eirik fant vi en herlig blanding av produkter fra Soulution, Ayon, Piega og Holborne m.m.

Enkelte klarte ikke å vente til de kom hjem med å få spilt av skivene de nettopp hadde kjøpt. Holborne og Steely Dan hørtes ut for meg til å ha funnet tonen.

Låter upåklagelig, selvom enkelte nok hadde ønsket at Riaa'en fra Soulution hadde vært i kjeden.

Holborne Aristone m/Dualpivot tonearm.

Fosse "knela" ved tre-alteret

Ayon ORION, en integrert pentode- (2 x 50) / Triodesak (2 x 30W), veid inn på 28kg.

Rør for folk flest; KT88/12AU7

Til tross for enormt utvalg og stappfulle platereoler, måtte de ivrigste bak disken og bestille

Roger og Ole undres kanskje over hvordan de skal få hjem alle platene. I mellomtiden har jeg "stjålet" tilbake Patricia-skiva og gjemt den. Svensken reagerer diskré, men nokså panisk mindre enn sekundet etter bildet ble tatt. Jeg lar'n svette ...leeeenge! MY REVENGE!

...Trengsel i kassa når gullkortene skal tømmes :-)

...også på baksiden av disken!

Hvem som var dine virkelige venner, ble raskt avdekket. -Hvorfor? Jo, Big Dipper satt på en sjeldenhet som de loddet ut. En testpressing av "Gitar" til Knut Reiersrud. -Så fersk at vinylen fremdeles var våt. Alle skrev sitt navn på en lapp. Vi tømte den bling-grønne matboksen til Andreas. Hysteriske kommentarer haglet som kastekniver i lokalet. Griskheten lyste opp butikklandskapet. -ALLE VILLE VINNE!!! Smilet og selvsikkerheten til Geir tar snart en brå slutt når Fosse trekker og leser et navn som ikke er Geir. Flere av oss krever omtrekning. Lange drepende verbale kaskader kringkastes ut i lokalet om både svindel og værre enn det. Vinneren er taus! Med ett synes vi synd på Egil. Det var da ikke hans feil at André trakk feil lapp. Vi forsonte oss med resultatet, prøvde å le bort nederlaget i opphengte glis og uttrykte glede på Egils vegne :-)
Fra v. Geir, André og Andreas

Andreas, Egil og "Knut".
I ettertid Egil, så var dette bare så FORBANNA fortjent!
-Kos deg!

Takk til Big Dipper-gjengen og Karl Seglem. Vi kommer mer enn gjerne igjen! 
Takk også til Espen og André som koordinerte arrangementet.

Mvh
Jan P.