Fotoalbum

(15.06.2013)
Tekst/Foto: Jan P. / Roger og Jan P.

Sol og atter sol møter oss denne lørdags ettermiddagen. -Ikke bare bokstavelig talt, men også de øvrige på adressen i familien "Roger". I alt møter det 11 glade og feststemte OVK'ere. Dette er vår femte sommerfest som avholdes. -Et aldri så lite jubileum. Legger vi til en null bak femtallet, blir rett svar "Roger" som fyller femti år om tre dager.

Roger er samme dag tidlig ute på "hfs" og proklamerer at nå er alt klart. Når jeg kommer sitter han ute i hagen, mens resten av familien jobber som galleislaver på kjøkkenet. Litt av en type, spør du meg, men noe har han vel bidratt med før vi ankommer får vi håpe. Uansett så retter han opp inntrykket til de grader utover ettermiddagen og kvelden. Roger gjør ikke skam på "svensk service" som etter min mening ligger et godt stykke foran hjemlig ytelse i servicenæringen :-).

Denne dagen kunne gjerne klubben ha endret navn for anledningen; Oslo Vinyl- og skravleklubb. Nye og gamle historier går uavbrutt helt fra første sekund, kun avbrutt av inntakene fra gedigne fat med jordbær, melon og druer og godt drikke. -For en start!

Med ett faller bomben ned på bordet. Ikke bare én, men to gedigne fat med Smörgåstårta - kanskje Sveriges beste oppfinnelse et knappehode foran surströmming? Gjett om enkelte forskynte seg med mer enn magemålet hadde godt av? 

Det klirret i glasset og Roger ble verbalt opplyst om hva han kunne forvente seg om tre dager når han ville passere de første 50 årene av sitt liv. Normalt er det slutt på abligøye-gaver ved fylte 40, men slik ble det ikke denne gangen. Vi lar da aldri anledningen gå fra oss om vi har en anledning til å stikke en OVK-kollega med et par støtende hint, gjør vi vel? Nyttige bruksgjenstander ble overrakt i glinsende gavepapir. -Nok om det!

Nå er det tid for ett av mine høydepunkt - den obligatoriske dartkonkurransen! Jeg påberoper meg å ha mye å hevne fra de to eller tre siste mesterskapene. Konkurransen begynner uten prøverunder. Enkelte utviser nok sitt sanne jeg og ikke alltid fair play hverken i kast eller verbalt. Nok om det! Sluttresultatet etter tre runder ble overraskende nok engang og viser at dartkasting i OVK er mer tilfeldig enn f.eks. valg av platespiller. Vi så både overarmskast, kjærringkast (Jan F.-N.), stille-lengde-hoppkast og alle-piler-på-en-gang-kast (Ole). Mest effektiv var stille-lengde-kast ettersom Bjørn gikk av med en knusende seier foran Thomas. At det var lønnsomt å jukse på andre måter, viste seg å være tilfelle for Jan P. som sikret den siste pallplassen. -Dytting og spesialtilpassede dart-hansker gjorde susen.
I ett helt år kan Bjørn sole seg i glansen av mesterskapstittelen som helt sikkert er like verdifullt som diamanten i den siste pick-up'en hans. Neste år er jeg sikker på at jeg vet hvem som overtar den gjeve tittelen. -Da kanskje med historiens største margin!

Mørket faller på og vi rekker akkurat kaffen ute og noen cognac- og whiskeyrunder før regnet tiltar og minner oss på at det straks er music-time i kjellerstua til Roger. Her nede blir ting bare mer og mer tåkete selvom lyden og musikken er upåklagelig god. Jeg mener å huske at vi kom oss hjem utpå engang...

Tusen takk for en fantastisk sommerfest nok engang.
Men, vi savnet alle de som ikke hadde anledning til å komme denne lørdagen.

Mvh
Jan P.

De som deltok:
Roger (vert), Thomas, Eivind, Øystein, Bjørn, Jan F.-N., Per, Tom, Petter, Ole og Jan P.