Sjøbad og pølsefest på Spro - Nesodden 30.7.2016

Fosse hadde invitert til det han kalte en enkel samling lørdag 30. juli fra kl 13. Pølser, mineralvann/øl/kaffe, bading og skravling. Stedet var Søndre Spro på Nesodden. For de av oss som enten ferierte andre steder, eller av andre uforklarlige grunner, ikke hadde anledning til å være der, så skjønte vi i ettertid at vi gikk glipp av et sommereventyr av de sjeldne.

Sagt av:

Petter:
Tusen takk for en strålende ettermiddag/kveld i går! Etter en deilig sykkeltur med OVKs sykkel entusiaster , ankom jeg vertskapets sommersted på Søndre Spro. Vet jo at Nesodden er vakkert, men dette tok kaka! Helt nede ved vannkanten lå et nydelig rødt lite hus med utsikt over hele fjorden. Etter morgen kaffen kan man bare ta løpefart over plenen og kaste seg rett ut i vannet. Finner ikke mange av disse stedene vil jeg tro! Dette stedet fikk meg til å glede meg til pensjonist tiden. Tenk å ha anledning til å tilbringe hele sommer halvåret på et slik sted. . . Snakk om livskvalitet! Oppvartningen var som alltid overdådig med Fosse bak regien. Han snakker om enkel servering lenger oppe i tråden, men dette var alt annet enn det. . . 
Etter bading, spising, drikking og sosialt samvær av den gode sorten det alltid blir når gjengen samles, dro jeg hjemover på sykkel den veien jeg kom. Mett og tilfreds!

Tusen takk for meg! Dette blir jeg mer enn gjerne med på en gang til hvis anledningen er der. Ha en fortsatt fin sommerdag.

Totte:
Takk for en storartet dag/kveld. Hjemreisen gikk problemfritt. Hviler ut nå.

Thomas:
Og hjertelig takk for en strålende hyttedag på Spro. Stort bedre kan jeg ikke ha det.

Ole:
Takker for en kjempetrivelig dag på en hytte med fantastisk beliggenhet og ditto sjøutsikt.
Vi ble traktert med den ene godbiten etter den andre, og tilogmed kveldsmat ble man servert før turen hjem. Sommerdager som dette burde det vært langt flere av.
Igjen tusen takk til vertskap og øvrige gjester for en uforglemmelig dag ved sjøen.

Øyvind:
For en suveren dag vi hadde på Nesodden, og for et vertskap! Takk for strålende bevertning, bading og hygge. Fryktelig tungt å være tilbake på kontoret i dag. Kunne gjerne blitt noen dager uten mål men med stor mening på Spro... Hils din kjære, Fosse!

 

 

Sommerfesten hos Øyvind i "Woodland Park"

Tekst og foto: Jan P. 

Sommerfesten i OVK ble nok engang en suksess av dimensjoner. Øyvind hadde påtatt seg arrangementsansvaret og åpnet "Woodland Park" på fullt gap for at vi som er medlemmer kunne slippe oss løs. Det gjorde vi til gangs. Noen av oss holdt det gående i mer enn et halvt døgn!!

Vi fikk servert utsøkte retter fra Kina med fantastisk tilhørende drikke fra Øyvinds omfangsrike vinkjeller. Det ble delt gode historier - både sanne og usanne. -Og jaggu rakk vi atpåtil å kose oss foran Øyvinds meget gode hifi-anlegg som bestod av:
Audio Physic Caldera - Audio Physic Rhea II x 2 - Bryston 28B SST2 - VTL 5.5 Series II - T+A DAC8 - JR Trans Rotor Rondino Nero FMD - SME 309 og Lyra Delos - Avid Pulsare II RIAA - Isotek Sigmas EVO3 - Isotek Titan EVO3 - Kabler fra Nordost og Wireworld.

 

 

 • Gruppebilde (manglet Øystein)

 • På vandring i Woodland Park.

 • Roy Ervin skremmer dragen!

 • For et måltid!

 • "Sort" sopp kun fra én fjelltopp i Asia

 • Andefileten var så mør at vi kunne skjære den med skje!

 • Verten m/kone ønsker velkommen til bords

 • Slukhals ble vi alle. Maten var fortreffelig av ypperste kvalitet.

 • Roy Ervin fordyper seg i livets retter.

 • Brunelloen fikk virkelig fart på seg

 • Skål for hun som stod for maten - HELT FANTASTISK!!!!!

 • Thomas

 • Totte

 • Music-Time

Sagt fra andre:

Geir:

"Takk takk takk til huset Woodrand for gjestfriheten, en uendelige tilflyt av en utrolig vin type rød, og mat så god at jeg blir sulten bare ved å tenke på den. Storveis!

Deltagerne var hel festved. Også storveis!"

Jan M.:

Episk sommerfest!

Med ALT en slik skal inneholde;
- Sommer
- Godt vær
- Fantastisk setting og parklignende omgivelser
- Forventninger til bordets gleder
- Bordets gleder, glimrende orkestrert av husfruen
- En vert som er gull verdt
-Jordbær med fløte
- Iskaldt drikke
- Varme mennesker
- Lave skuldre
- Høy sigarføring selv i et røykfritt miljø
- God musikk og god lyd
- En formann som bare vokser med oppgaven...
- Som alltid, utsøkt bistand fra Grumpy - dette unikumet av en velvillig kreativ skjel
- Perfekt tilbringer- og hentetjeneste courtesy Fru Sluk som sørget for at noen av oss gamle kom oss trygt hjem før de giktsvake knærne låste seg i den kjølige natteluften - 10 timer etter ankomst


Stor takk til alle som var der og skapte magi - jeg mistenker at det kanskje er noen igjen enda som skal "døgne"

Takk Woody, for at dere stilte hjem og innsats til rådighet og dro det hele i land på en forbilledlig måte!!

BTW, jeg er redd for at fotografiske bevis vil dukke opp før eller senere

Thomas:

Tusen hjertelig takk til verten og vertinnen for gjestfrihet og mat. Som jeg nevnte var jeg rett og slett lei meg for at jeg ble mett. Jeg har i ettertid tenkt litt rundt løsninger på dette, mener å huske at Askeladden hadde et kappetertriks som muligen blir testet ved eventuelle nye muligheter. Må bare lese meg opp på Asbjørnsen og Moe igjen etter alle disse årene.

Ellers ble det en artig spasertur nedover mot sentrum med deler av OV&VK. Etter lang diskusjon ble vi alle etterhvert enige om å utsette nordmarkatur på sykkel til en annen gang. Jeg kjenner fortsatt at det nok var en klok idé.

Og for en gjeng. Takk for laget alle sammen.

Roy Ervin:

Fantastisk gjeng, fantastisk vertskap og mat. Takk for hyggelig ettermiddag. Jeg måtte jo dra altfor tidlig.

André:

Dette er ikke høffelighet, det er ærlig fakta: Ikke husker jeg sist jeg spiste så mye, så godt og så variert. Og hvilken vin, selv forsiktige meg måtte ha flere glass.

Må tilbake i sweetspot for det ble lite fokus på musikk for mitt vedkommende, til det var maten for god, drikken for tilgjengelig og OVK-rene for hyggelig og lystig. Det lille jeg fikk hørt lover godt.

Tusen, tusen takk til deg og ikke minst din flotte frue for en uforglemmelig kveld! 

Ole:

Tusen takk til alle i OVK, og især hr. og fru Woodrand for en fantastisk sommerfest.
Woodrands hadde virkelig slått på stortromma, og disket opp med et enormt utvalg nydelig mat.

Det eneste som er bedre enn fantastisk god mat er når denne finnes i store mengder, og der 
traff vertskapet spikeren på hodet! Kan ikke huske sist jeg var så mett...

Tusen hjertelig takk igjen for en fabelaktig ettermiddag/kveld!

Totte:

Av og til går det slik at man trenger søndagen til å komme til hektene igjen, og da følger det tidvis litt anger med. Så ikke i går. Selv om jeg var litt fysen og sov bort hele dagen syntes jeg hele tiden at det var verdt det. En god lakmustest.

Takk for meg til vertsskapet og alle andre gjester. Slutter meg til alt som er skrevet om selskapet. Også takk til Elmer Midd og Zomby Woof som fikk snakket meg bort fra å umiddelbart sykle Nordmarka rundt gjennom natten. Ideen fremstod som svært god der og da...

Dessverre måtte vi hjem ...til slutt!
Da gjenstår det kun å overøse verten og vertinnen med vår takknemlighet og se fram mot neste åra sommerfest.

MINIKONSERT og handlekveld hos Big Dipper 25. mai 2016

Andreas introduserer...

Tekst og foto: Jan P. 

25. mai 2016

Andreas/Big Dipper hadde invitert oss og OAS til handlekveld og minikonsert med plateaktuelle Ingvild Koksvik. Medmusikanter var glimrende Katrine Schiøtt (cello) og Lars Jacob Rudjord (tangenter). Tilsammen fylte vi butikken med over tyve personer som gledet seg stort over platehandel og en vakker intimkonsert som satte spor langt inn i menneskesjela.

Vi hadde nøyaktig en time på oss til å skravle, hilse og forskyne oss grovt av platebunkene og maten før Invild & Co entret den intime scenen i lokalene i Møllergata. Flere av oss opplevde Ingvild live for første gang. Det blir neppe den siste med disse tre flotte artistene. Vi fikk levert en blanding av sarte, fløyelsmyke musikkstykker hvor plutslige dramadynamiske partier ble som rene øyeåpnere ...wow! Ingvild viste stor grad av kontroll og styrke. Det hele kan beskrives som sommerens første og beste tallerken med jordbær med fløte på. BRAVO - det kunne ikke vært servert på et bedre sted eller tidspunkt!!!!

Dessuten er det bare helt skjønt å kunne mingle rundt etter konserten og pludre med Ingvild, Katrine og Lars Jacob. -Virkelig tre flotte og jordnære mennesker som vi alle satte stor pris på. Takk for at dere tok turen fra Farsund for å underholde oss.

VÅRfest 2016 hos nlykke/Petter

Foto: Fosse/crosswind

Petter hadde invitert til VÅRfest på Blindern lørdag 2. april.  


Sagt av Sluket:

EPISK aften på vestbredden
Når nlykke (eller PartyKing som er smeknamnet heretter..) ringer med klokkene og kaller til fest da hører folket! 18 av 25 medlemmer skulle tilsi sånn ca. 75% av hele bølingen - snakker om oppslutning! Tror dette er rekord.. Og det fine er at hos PartyKing (eller PK) som som er det forenklete smeknamnet heretter..) så er forholdene så til de grader til stede for trivelige sammenkomster, et hus med nok plass, et lytteron som 10 mann glatt får plass i uten negativ innvirkning på lyden bortsett fra enkeltes flatulensproblemer og selvsagt vertens utrolige evner til å få alle til å trives! PK, du setter standarden for velvære og feelgood - applaus!! For å virkelige sette krone på verket (i dette tilfelle lammekrone, eller lammecarre egentlig) så ble vi traktert med et fantastisk måltid tilberedt og servert/presentert av en super trivellig kokk fra en av byens beste og mest profilerte restauranter, en som åpenbart var like lidenskapelig opptatt av tingene sine som vi er av hifi, dessuten en son var åpen for bestikkelser - jeg byttet et glass Penfold's mot en ekstra forrett.

Hos PK er musikkrommet på loftet - i motsatt ende av spisestuen/loungen det langstrakte klassiske huset. Genialt - du hører ikke en lyd nede selv ved heftige pådrag. Dette må være et av landets herligste musikkrom, spennende arkitektur, et hav av gulvplass, flere naturlige sitteområder og bælhøy trivselsfaktor generelt. Har sagt det før, loftsrom gjør noe med deg - det er bare så RIKTIG liksom, med skråtak og alle detaljer. Dessuten, trenger man større volum er det bare å åpne et av de flere store takvinduene og la den himmelske lyden strekke seg i uendelighet... opp mot himmelen! Det låter bra hos PK nå - uansett musikktype og sjanger og det er et godt tegn når et oppsett gjør akkurat det. Bach's "Focaccia & Fuge" var en højdare for meg, de enkelte registre sto klart og tydelig frem med flott hologram og det manglet ikke på dypbassen heller. Pingleanlegg faller igjennom tvert på slikt programmateriale, m.a.o. er dette ikke noe pingleanlegg

Det skal dessuten sies at jeg satt så langt unna sweetspot som vel mulig, allikevel låt det bra og det er selvsagt en stor fordel i et rom som dette som innbyr til lytteaftener med fler tilstede. Herlig.

Nok en gang stor takk til PK som stiller opp - det er ikke bare enkelt og liketil med logistikken når en snakker 18 personer i et hjem, både guts, glede over sosialt samvær og raushet er påkrevet og det har verten i solide porsjoner. Derfor blir det vellykket hver gang! Det er godt å være med i en slik flott gjeng med karer som dette - helt fri for gruff og surmuling.

Stor takk til Scrooges Tilbringertjeneste også som hadde kjøpt ny bil for anledningen!


Sagt av Fosse:

Hvilken herlig kveld med alle mine brødre i OVK. Kvelden var fullkommen! Fra Petter tok varmt imot oss, gjennom bordbønnen, nytelsen av lammet videre opp i det aller helligste med åpenbaringen av de analoge fordeler og himmelsk vellyd. For en kveld, for en gjeng, hvilken servering og hvilken kokk. Jeg fatter ikke hvordan vi kan ha arrangementer andre steder etter dette, og ikke skjønner jeg vitsen heller. OVK i går var fullkommen!

Makan til gjennomføring nlykke, det har jeg ikke opplevd! Hele 17 personer (?) var vi samlet rundt langbordet. Egen kokk, tre retters middag av det mest utsøkte slag (og det er ingen overdrivelse). Stemningen var konstant i taket, selv nede i spisestuen hvor takhøyden er god. Alle koste seg fra de kom til de gikk, i hvert fall var jeg for full til å registrere annet. 
Lyden har jeg kommentert før! Du har et av mine absolutte favorittanlegg! Du kan det å skru lyd, du kan det å prioritere og du vet hva god mellomtone er. Dessuten er du en toppen kar!

Tusen, tusen takk!


Sagt av Terryboy:

Herlig gjeng, herlig fest, herlig treretters gourmet, herlige viner, herlig og hjertevarm husvert, herlig kokk, herlig atmosfære, herlig leksjon i hvorfor valg av de innkjøpte komponenter, herlig musikk og herlig anlegg.


Sagt av crosswind:

Det mesta har blivit sagt. Kan bara innerligt inställa mig i raderna av välskrivna beskrivelser av en helt makalöst flott kväll. Tusen tack Petter och tusen tack till en sabla fin gäng med nya och inte fullt så nya kamrater!

Årets höjdpunkt för min del!


Sagt av Bartesam:

Takker for en fantastisk flott kveld med vinylgjengen. Maten som ble servert var helt outstanding, og loftet med stereoen er i en egen klasse. Weather Report skiva skal innhentes fra eBukta på half speed master. Takk for alt Petter


Sagt av woodrand:

Takk for en strålende aften! Jeg ble helt satt ut av hvor flott Vivaldi-innspillingen din fra 1973 låt, nlykke. For et lotft, for et anlegg og for en herlig varsiasjon i musikken. Tusen takk for at jeg fikk komme!


Sagt av Totte:

Usedvanlig storartet fra jeg kom til jeg gikk. Alt sammen. Jeg synes forresten at tidlig start på en slik fest er en kjempeidé. Når man takker for seg etter 10 timer er det helt flott at klokken er midnatt fremfor soloppgang.


Sagt av Scrooge:

Må ærbødigst føye meg inn i rekken med mitt lille bidrag av både ovasjoner og takksigelser! En fantastisk trivelig kveld, sammen med en like fantastisk trivelig gjeng! Tusen takk til deg Petter, for din gjestfrihet, et utsøkt måltid, og en absolutt lydopplevelse! Prøver meg akkurat nå på Steely Dan / "Gaucho" gjennom egne kilder i et forsøk på å gjenkalle lyden fra i går, men må beskjemmet innrømme at den faller litt igjennom her. Jaja..... 
Kanskje det kan være en liten unnskyldning for et lite Da capo hos deg? 
Jeg skal i alle fall ikke være vond å be, om anledningen byr seg, for dette ga definitivt mersmak! :-D


Sagt av nusse:

Hei og takk for i går. 
Kjempehyggelig i går, god mat og et meget bra anlegg. Takk for at du ber inn til slike lag.
Kommer veldig gjerne tilbake.


Sagt av Dr Dong:

Hei og takk for i går. 
Kjempehyggelig i går, god mat og et meget bra anlegg. Takk for at du ber inn til slike lag.
Kommer veldig gjerne tilbake.

Påskelytt 2016 - Garrard in da house

Tekst: Jan P. / Foto: Jan P. og Egil

21. mars 2016

Fosse inviterte OVK til vintage-lytt og påskelunsj. 

Ettermiddagen i går ble til kveld så altfor fort. Plutselig var synet av solens motlys erstattet av Oslos glødelamper. -Og nok engang skinte det glansaktig over Fosses ultrabrede rack

Cresendoene stod i kø fra begynnelse til slutt med multikulturelt krydder fra Island til Sverige. Bak André stod Kristin og regisserte (nesten) det aller meste med stålkontroll. Kristin var skyld i at samtlige drakk og forspiste seg til det halvgravide. Et gjallende raaaapTAKK med rykte om at Høybråten Landhandleri gikk tom for toalettpapir og Plumbo lenge før åpningstid.

Det som gjør det hele spennende og interessant hos The Fosse's, er nettopp sammensetningene av platespillere, tonearmer, pickuper og trafoer. Tilsammen utgjør disse svært ulike fasetter av "den virkelige verden". Glem høyttalerne! De klarer jobben helt fint. Når man først skal ha mer enn én tonearm (og/eller fler enn én platespiller), så ser jeg ser ingen poenger i å ha mer av noe utstyr om alt låter (nesten) likt. Her har Fosse truffet en god inner etter min smak. -En sammensetning med utallige muligheter for å treffe en lydmessig annerledeshet som er ønskelig. Det er godt hørbare forskjeller mellom Garrard/Ortofon og SME/Jan Allaerts. 

Jeg opplevde fellesbetegnelsen for godlyden hos Fosse til å være enorm dybdefølelse og utsøkt presisjon, kanskje med unntak av monopickupen fra Audio Technica selvom sistnevnte på ingen måte skuffet. Takk for en fantastisk kveld.

 • De første som ankom:
  F.v. Sluket, habicht, crosswind, Kristin, Fosse

 • Sluket, habicht og crosswind lunsjer seg

 • "Backstage"

Sagt av Sluket:

Vårens vakreste eventyr!

Takk til alle for en højdare av en påskelunsj i går, alle sammen! The Fosse's fantastiske hus er som skapt for sosiale evenementer, med en naturlig flyt i arealer og områder - og en åpenhet og varme som bare overgås av vertskapets ditto egenskaper! Og kombinasjonen Jacobs/Kristin er bare en match made in heaven! Mmmm.....

Etter en heller hektisk periode før påske var det usedvanlig deilig å bli hentet av Slukets hoffsjåfør Grumpy og fraktet til denne oasen på Nordstrandsplatået, til lowshoulderkonseptets arnested, "Fosse Terasse 1"

Dere steller alt for pent med en stakkar! Blir en tøff jobb å gjengjelde dette....


Garrarden da? En vinnare - aldri sett en mer strøken 301 og kombinasjon arm/plinth. Nydelig treverk, flott arbeide, og den bananen er bare så utrolig god match til spilleren. Må tilstå at jeg ikke er helt sikker på lyden - av den enkle grunn at jeg av min naturlig beskjedne legning overlot sweetspoten til de andre hvilket gjorde at jeg til enhver tid på ingen måte hadde full oversikt over hvilken spiller/armkombo som faktisk spilte. Det låt nemlig flott uansett! Enda en spiller nå Fosse, og du kan med rette kalles den åttearmede blekkspruten! Vinylalteret ditt må da være landets grommeste og mest gjennomtenkte og gjennomførte?

 • Påskekos!

 • Bollekos!

 • Egil får privatdemo :-)

 • Grømper'n fanget av Egil

 • Zomby og Egil

 • Garrard - Dynavector og EMT

OVK hos Oslo Hifi Center på demo av DS-Audio DS-W1

Tekst: Jan P. / Foto: Roger + lånt fra nettet

14. januar 2016

Oslo VinylKlubb var invitert til en demo av den mye omtalte pickupen med tilhørende equalizer fra DS Audio (DS-W1).

Det var bitende kaldt i Oslo denne kvelden. Derfor var det ekstra hyggelig å bli møtt med en varme smil av Øystein og Geir i lokalene til Oslo Hifi Center.

De færreste av oss hadde et forhold til pickup-konseptet slik som DS-W1. Optisk pickup er ikke noe nytt, men ingen har tidligere kommersialisert konseptet før nå DS-Audio (i samarbeid med bl.a. Lyra).

DS-W1 har som andre konvensjonelle pickuper en diamant (stift) og nålefane, men ingen coil og magneter. Vibrasjoner i nålefanen leses av optisk og omdannes til analoge signaler. Disse signalene har en langt høyere utgangsstyrke enn tradisjonelle MC-pickuper. -Output er hele 500mV. Derfor har DS-Audio laget en dedikert, tilpasset equalizer (erstatter trad. RIAA-trinn) som forsterker signalene kun 12dB i motsetning til vanlige, ca 60dB som for MC-pickuper.

Lyden av DS-W1 var det slettes ikke noe i veien med. Pickupen var montert på en SME 309?/AVID Acutus med resten av kjeden fra Nordost/Burmester. OVKerne hadde ulike oppfatninger rundt "lyden av DS-W1". Fagpressen har gitt uttrykk for at DS-W1 kunne være i overkant basstung. Få av oss oppfattet den slik under demoen. Det kunne selvsagt ha noe med oppsettet og hvilke låter som ble spillt. Vi forsøkte ihvertfall å provosere pickupen med både basstunge og /-fattige inspillinger uten at vi følte overflod av bass. På enkelte inspillinger låt den heller ikke spesielt "digitalt", selvom den kanskje i gjennomsnitt heller i lydmessig retning av cd/streaming. For å avdekke noe slikt i et ukjent anlegg måtte vi ha gjort en direkte sammenligning der og da. Men, alt i alt, synes jeg personlig at DS-W1 låt langt bedre enn jeg forventet.

Prismessig ligger DS-W1 innenfor det akseptable - samlet sett for både pickup og equalizer. Prisen er i skrivende stund kr. 89.990,- inkl. equalizeren. Levetiden for DS-W1 er som gjennomsnittlig MC-pickup med tilsvarende sliping. Det er forventet at DS-Audio kommer med to nye modeller - én over og én under DS-W1.

OVK takker Oslo Hifi Center for at de satte av kvelden for oss. Serveringen og demoen var overbevisende bra. Vi storkoste oss, hvor jeg tror samtlige fikk en god opplevelse av hva man kan få ut av en optisk pickup - TAKK!

 • DS-Audio DS-W1

 • Equalizer for DS-W1

 • Equalizer for DS-W1. Legg merke til egen inngang med subsonisk filter.