Julebord 2014 - Mehfel Restaurant 28/11

Glede, latter og smil
ingenting er bedre enn en bunke med analog fil
- da selvfølgelig på oppskjært vinyl

Tekst/foto: Jan P.

Feststemte OVK'ere. Det finnes ikke bedre!

Startskuddet gikk presis kl. 17:00 hvor de første av oss trappet opp trappen til stamhjørnet på Bare Jazz. Julestemningen var til å ta og føle på. Julepyntede gater, hjertevarme smil fra en ubevæpnet Frelsesarmesoldat som tok i mot og lettet både lommebok og samvittighet. Nå kunne vi slippe oss løs og sette kurs mot Mehfel i Kirkegata.

JULEVINYLPØLSA SKULLE SKJÆRES og deles broderlig.Vi er bare sååå glade vi!

Foran f.v. Torbjørn, Evind, Tom, André, Ole.
Foran f.h; Petter, Bjørn, Thomas (Totte), Thomas (Zomby_Woof) og Jan P. bak Samsungen

Vi gikk for Mehfels meny #15:
MEHFEL-E-YARAN; suppe av et eller annet godt slag. Funka best med grønn sitron/lime - nice!
MURGH MANGO; Tandorigrillet kyllingfilet marinert i mangosaus.
LAM KARAHI; smakfullt krydret lam i biter med tomater, grønn chili, ingefær og frisk koriander.
JEENGA MASALA; kongereker woket med løk, paprika, squash, tomater, ingefær og hvitløk.
SEEKH KEBAB; Pakistansk kebab grillet på spyd i tandoorovn.

+ en smakfull romslig magnum Amarone og øl for de som ønsket det - deretter kaffe/avec.

Julebordet kuliminerte på The Whiskey Bar i Rådhusgata.
-Ihvertfall for de fleste av oss.

Dette var såååå bra gutter! Takk til alle for en hyggelig aften.

Musikkbad med Lothe hos Big Dipper

Odd-Erik Lothe er født 25. mars 1972 og vokste opp i Kjølsdalen i Eid kommune i Nordfjord. Han er mest kjent som frontfigur og låtskriver i bandet Fabel, som ble nominert til Spellemannprisen i 1997 og Årets beste album 1997 og 1999 på NRK P1. Han er også med i Finn-Erix (kjent gjennom programmet Radio Røynda på NRK P1) og Green Granadas. (kilde: wikipedia)

Tekst Jan P.  Foto: Roy Ervin og Jan P. - 29.10.2014

OVK var invitert på fellesarrangement til Big Dipper sammen med Oslo Audio Society. Roy Ervin hadde fått med sin gamle venn fra Nordfjord for å gi oss et kulturelt, vakkert øyeblikk denne siste onsdagen i oktober.  

Spesielt interessant var det å høre Odd-Erik Lothe fortelle om sitt forhold til lyd og hva han vektla under innspillingsprosessen. Gledelig for oss hifi-geaks (uttrykk lånt fra RES) var Odd-Erik særs opptatt av ikke bare at lyden skulle være best mulig, men også det at sluttproduktet skulle gjenskape stemningen slik den var i studio. Platen Blå song er nærmest innspilt som live med musikere som sitter i ring med de fordeler (og ulemper, hvis noen) det medfører. Etter å ha kjørt igjennom skiva "Blå song" etpar ganger her hjemme, er det ikke vanskelig å forstå at denne tilnærmingen er rett for både Odd-Erik og for oss andre som sitter på den andre siden av mikrofonen. Vi venter i spenning på neste prosjekt fra Lothe - om det blir så analogt og organisk som planene hans virker å være.

Kanonjournalist Solstad fikk frem masse god lunefull humor og latter av Odd-Erik under intervjuet som skapte god stemning blant tilhørerne.

Lothe er et av fire band, Odd-Erik Lothe spiller i. De tre andre er Green Granadas, Finn-Erix og Krom.

Odd-Erik forteller alt om sitt fantastiske album "Blå song".

Jan P. står sjelden bakerst i køen når det er signerte skiver å få tak i! Beklager om jeg skubbet vekk noen i køen ;-)

De fleste tømte kredittkortet for å sikre stemningsfull musikk til høstmørket. Det var vel verdt kostnaden +renter og mer til.
STOR TAKK til husvert Andreas hos Big Dipper og Roy Ervin for et superbra arrangement og ikke minst: TUSEN TAKK Odd-Erik Lothe. You did it again!

SenSommerFesten hos Petter H. 23. august

F.v: Petter (verten), Jan M., Thomas, Roger, Tom, Eivind, Ole (Egil ikke tilstede på bildet)

Tekst/Foto: Jan P. / Roger og Jan P.

Sensommerfesten hos Petter hadde vi gledet oss til i lang tid. Petter har brukt mye tid det siste året på å bygge om råloftet til et dedikert lytterom. La det være sagt med en gang: Rommet er blitt helt fantastisk og optimalt oppholdssted for grupettoer som oss Musicnerds. 

Jan M. uttrykte det så fint, og jeg er helt enig:
"Kjempeaften i går - i et av de desidert koseligste dedikerte musikktempler jeg har opplevd! Loftsstuer GJØR noe med humøret ditt - det er bare så fordømt RIKTIG med skråtak, særlig når de får lov til å gå helt ned til gulvet, forbi originale bæringer osv. osv. Gir en fantastisk illusjon av størrelse også, samtidig som intimiteten er ivaretatt. Vi var ni personer på et rom som kvalifiserer til 15-20m2 på "skatteseddelen" og vi hadde et hav av plass. 
Takk nok en gang, Petter'n - for glimrende konsept og utmerket vertskap, det er godt å bli puslet om hos deg!"

Overskrift

For egen del var jeg så heldig å bli hentet av "svensken" i ny bil for anledningen. Stine var driver for anledningen.  

Overskrift

F.v. Egil og Eivind hilser oss velkommen.

Starten på Sommerfester er gjerne trøbblete for enkelte av oss. Historien gjentok seg. Vel fremme er det ingen som slipper oss inn! Hmmm...

Men, vi vet råd! Vi lusker oss gjennom noen kratt inn i hagen på baksiden. Vi hører høylydt skravl fra innsiden. Noen har kommet før oss og er godt i gang. Noen kremt og smårop gjør ingen nytte. Vi oppdager et tre full av glassharde epler. Kunne det være glassepler? Ikke før vi har tømt halve treet og lykkes med å kaste tre voksne knallharde epler inn i stua - der oppi 2. etg - dukker to smilende E'er (Egil og Eivind) opp på verandaen og gir oss et hån av royalt vink og ønsker oss velkommen på vegne av verten Petter som samtidig dukker opp rundt hushjørnet og klager på defekt ringeklokke. Javel, tenker osses fra østkanten om "det å ha fin stereo, men ikke råd til ringeklokke"....

PS! Eplene kan refunderes i nærmeste Rema på svenskens regning.

 

Overskrift

Petter og "Dekoart"

Sånn så Petter ut etter å ha ryddet stua for epler og fått høvling for ringeklokka som sløste bort et kvarter av dyrbar tid!

Overskrift

Kjøkkenekspedisjonen bekreftet at maten ville bli god. Da skal det se akkurat så rotete og sølete på et kjøkken etter at man har kokket. We like!

Overskrift

Sluket-tid (Jan M.) = fastsatt tid + 1 time.

Klokken nærmet seg 17:00 og vi ventet på Jan M. 

Dvs. vi ventet Jan M., men ventet ikke med å starte inntaket av mat. Som alltid sitter vi lenge ved matbordet hos Petter og jammen dukket ikke Jan M. opp når det var igjen to kyllingklubber. -Ellers så hadde det blitt BigOne!  

Dessverre måtte Egil forlate oss etter maten og en kort tyvlytt på loftet. Han hadde spennende ting å se på hjemme som var helt legalt for early abdisé. -Ny svigerdatter eller no'sånt...

 • Overskrift

  Øyeblikket før skålen for verten!

 • Overskrift

  Bordet er dekket.

 • Overskrift

  Nammis på plass!

Overskrift

Utover kvelden krøp vi opp på loftet og der ble vi til vi ble kasta ut. Både lyd og drikke viste seg å være flytende bra. Helt topp, slik det fremkommer av bildene under.


 • Overskrift

  Diskusjoner må til.

 • Overskrift

  Flaske til enhver anledning.

 • Overskrift

  GullAlteret!

 • Overskrift

  F.v. "Sluket", Røret, Thomas og Roger

 • Overskrift

  Beskrivelse

 • Overskrift

  Gladgutten og verten sjenket godsaker!

 • Overskrift

  Frelseren!

 • Overskrift

  Randi, Roger og Tom

 • Overskrift

  ...og De frelste!

 • Overskrift

  Beskrivelse

 • Overskrift

  Beskrivelse

 • Overskrift

  Beskrivelse

 • Overskrift

  F.v: Roger, Jan M., Thomas og Tom.

 • Overskrift

  Cognac-glasset som veltet - det helte vi elegant tilbake.
  Plastcover lønner seg ALLTID!

 • Overskrift

  TAKK PETTER for en fantastisk ettermiddag/kveld.
  You're the ONE!

OVK båttur #1 i 2014

Tekst/mobilFoto: Jan P.

Overkaptein, rattmester og motorskipeier Tom inviterte OVK'ere på tur med M/S Konvall.  Navnet på "kjærra" kunne ikke ha vært mer passende. "Konvall" var en vakker blomst av de sjeldne. -Ja, faktisk er det kun bygget dette ene eksemplaret.  Finnes ingen annen som er lik noensteds. Bygget i Danmark i førtiårene og har vært benyttet som representasjonsbåt. Vi kan fremdeles se originale messingskilt innenbords med noe lik et riksvåpen merket KMK. Det føltes ihvertfall veldig royalt å gå ombord i en annen tidsalder når det kommer til båt for oss som er vokst opp plastaldern. I dag sitter det etpar vasse 6-sylindrede Ford-maskiner som guffer rikelig med power ut av to blankpussede potter i hekken. 

Vi fleska ut fra grunnt farvann over blikkstille sjø under stekende sol med ferskt iskalt drikke fra kjøledisken på ICA. Det er egentlig ingen vits å fortelle mer, det er bare forestille seg!
Allikevel, ség vi majestetisk rundt alle øyer i indre Oslofjord som er verdt å få med seg. I starten var det kult, men etterhvert begynte vi å bli litt lei alle som glodde etter en trebåt. Vinkinga tilbake ble slitsomt i lengden, men mest morsomt var det når vi møtte en sjuetasjer i fullplast med fire flybridger hvor ihvertfall en av oss og ikke meg småskrek "MÅRN DØ".   

I Middagsbukta kastet vi anker og fikk i oss middag, både i tørr og våt form. OVK på tur uten musikk, er ingen tur. 60 eller 70 ekte watt, en iPod og 3000-4000 låter og ett par heftige vintage Infinity lagde unektelig stemning i bukta når bluesen og heftig funk kastet ringer i vannet. Her ble vi til vi dro med glis i øyekroken under hjemseilasen, mette av sol og hyggelig selskap.

PS! For alle som ikke rakk, eller fikk anledning til å være med, har vi booket ny tur på sensommeren. Tenk dere 10 kg reker, skvaldreskvulp i glasset og stinn kabin ...Ohh Yeah!

Takk for en fantastisk tur Tom!

Vi håpet og trodde det var "Scrooge" som kom, men dessverre var det bare disse som kom for å fortelle at Sluket også måtte melde forfall til turen

En stille bønn før ombordstigning. M/S Konvall kan sees i bakgrunnen.
F.v. Eivind, Ole og Thomas.

Hi-fi, politikk, båter og hverdagsliv ble prata på. Ja, og et og annet forbiseilende solbrunt kvinde-lår ble vel også kommentert.

Middagsmaten til Thomas...

Skipper'n i "Onkel Toms båt"...

Her er vi tilbake fra internasjonalt farevann til trygge omgivelser i "The Middags Bay".

Mitt første selfie

Thomas har tatt en "Helge Nansen"!

Akseptabelt innenbordsmiljø for å være i en båt som nærmer seg 75 år.

Eivind poserer for kandidaturet "OVK-mannen 2014". Mon tro om vi ikke burde satse på en nakenkalender i år? ...Sorry, det var bare en bisarr tanke, beklager :-)

Ole serverte mange "tøffe" historier på retur'n heimat, men jeg synes at han ser litt slapp ut i høyre øyelokk?
-For mye frisk luft Ole?

Midnatt nærmer seg. Kjekt med night-vision på mobilen.

23 grader, midnatt og alle lurte på hvorfor vi ikke bare ble der ute?

Tilslutt måtte vi bare parkere. Tomme for mat, synet begynte å bli trangt, men minnene er alt annet enn få og verdiløse. FANTASTISK hvor konklusjonen ble båt-terningkast 14,7 av 10.
-Alt har en ende!

Årsmøtet 8. mai

Et formelt årsmøte ble avholdt for første gang i klubbens historie 8. mai 2014. Møtet fant sted i Dronning Eufemias gt. 30.

Beskrivelse